Dav na policajtov zaútočil kameňmi a palicami

22.05.2009 Kežmarok

Tri policajné hliadky boli včera (21.5:2009) večer vyslané do rómskej osady v obci Huncovce (okr. Kežmarok), kde druh nožom napadol družku.
Muža policajti spacifikovali, ale pri jeho predvádzaní asi 200 miestnych obyvateľov zaútočilo kameňmi a palicami na policajné hliadky. Policajti ich niekoľkokrát vyzvali, aby upustili od svojho konania, lebo budú proti ním použité donucovacie prostriedky a to služobná zbraň. Aj napriek tomu pokračovali v napádaní kameňmi a palicami, čím ohrozovali život a zdravie policajtov. Po poslednej výzve boli použitých šesť varovných výstrelov do vzduchu. Na pár sekúnd sa dav rozutekal, avšak opäť sa zhromaždil a útočil. Policajtom sa podarilo predvádzaného muža naložiť do auta a z miesta bezpečne odísť. Dvaja policajti utrpeli po zasiahnutí kameňmi ľahšie zranenia, ktoré im boli ošetrené v nemocnici. K zraneniu iných osôb nedošlo.
Dnes (22.5.2009) vykonali policajti v osade preventívno-bezpečnostnú akciu, za účelom stotožnenia a predvedenia osôb podozrivých zo včerajšieho útoku na policajtov. Na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Kežmarku bolo predvedených 22 ľudí, s ktorými sú vykonávané procesné úkony.
Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin útoku na verejného činiteľa a prečin výtržníctva, pričom musí vykonať potrebné vyšetrovacie úkony aby útočníkom preukázal vinu a mohol ich následne aj z uvedených trestných činov obviniť.
 

Vyberte región